Hogy miért szeretem én annyira az olasz konyhát? Azért, mert csupán három-négy fő összetevőből, mindenféle bonyolult konyhatechnikai eljárást mellőzve képes olyan fenséges ízvilágot alkotni, mint például a paradicsomos-mozzarellás bruschetta.
Az olaszok pirítósának, a bruschettának számtalan variációja létezik. Én a minap a paradicsomos-mozzarellásat készítettem el vacsorára, íme, a recept:
BRUSCHETTA CON POMODORO E MOZZARELLA
Hozzávalók:
kenyér
olívaolaj
fokhagyma
paradicsom
mozzarella
só
oregánó
Elkészítés:
A paradicsomot és a mozzarellát felkockázzuk, sózzuk, megszórjuk oregánóval, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk serpenyőben, kevés olívaolajon. A pirított kenyereket bedörzsöljük fokhagymával, a tetejükre kis halmokat rakunk a paradicsomos feltétből, és azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése