Mi az: villámgyorsan elkészül és fenséges íze van? Ez bizony a kedvenc olasz tésztaételem, a spaghetti con tonno, piselli e pomodoro, azaz tonhalas spagetti zöldborsóval és paradicsommal. Ha egy fárasztó munkanap után az utolsó gondolatod a főzés, de mégsem szeretnél hideget, vagy konzervet vacsorázni, feltétlenül próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű olasz tésztaételt.
SPAGHETTI CON TONNO, PISELLI E POMODORO,
azaz
TONHALAS SPAGETTI ZÖLDBORSÓVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
40 dkg spagettitészta
2-3 tonhalkonzerv
450 gramm fagyasztott zöldborsó
300 gramm paradicsomszósz
6 db koktélparadicsom a tálaláshoz
1 csokor petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót, pár percig pároljuk, majd hozzákanalazzuk a paradicsomszószt is. Újabb pár perc elteltével belekeverjük a tonhalat, ezután a szószt igény szerint sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 10 percig főzzük lassú tűzön, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, végül összeforgatjuk a megfőzött tésztával. Tálalásnál petrezselyemmel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük.
Megjegyzés:
Ha nincs kéznél friss petrezselyem, a szárított is megteszi. Ha a koktélparadicsom hiányzik a konyhánkból, nyugodtan használhatunk helyette "mezei" paradicsomot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése