2017. március 31., péntek

Egy pikáns főfogás: citromos csirkemell

Szeretem a kesernyés, savanykás ízeket, ez a fogás a "citromossága" miatt került fel a kedvenc ételeim listájára. Az sem utolsó szempont, hogy elég gyorsan elkészül, ráadásul hétvégi ebédnek is tökéletes, így ebéd után akár még egy kirándulásra is marad idő. 

PETTO DI POLLO AL LIMONE,

azaz

CSIRKE CITROMOS MÁRTÁSBAN


Hozzávalók

2 db csirkemellfilé
2 db citrom
kevés liszt
kevés olívaolaj
egy ág rozmaring vagy szárított rozmaring
bors

Elkészítés

A csirkemellet hosszában felszeleteljük, és bekenjük a frissen kifacsart citromok levével. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a rozmaringágat, vagy megszórjuk szárított rozmaringgal, és belehelyezzük a csirkemelleket. Amikor mindkét oldaluk ropogósra sült, kivesszük őket a serpenyőből és félretesszük. A maradék olajat, ha kell pótoljuk, megszórjuk egy kevés liszttel, majd hozzáadjuk a citromok levét és fél citrom lereszelt héját. A mártást összefőzzük, visszatesszük bele a csirkemellszeleteket, és pár perc alatt készre sütjük. Köretként petrezselymes párolt rizst adhatunk hozzá, díszítésnek olívabogyót használjunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...